aplmpb2011@yahoo.com
STR. RUŞEŢU , NR. 17, SUBSOL, CAM. 3, SECTOR 6, BUCUREŞTI (IN INCINTA LICEULUI MARIN PREDA)

Directionati 2% din impozitul dumneavoastraasigurand astfel conditii mai bune de desfasurare a activitatii asociatiei APLMPB2011.

Dacă sunteţi persoană fizică
Conform Codului Fiscal, contribuabilii, persoane fizice, au posibilitatea să direcţioneze 2% din impozitul pe veniturile obţinute în anul precedent către o entitate nonprofit.  Aceasta opţiune nu vă costă nimic! Dacă nu o folosiţi, suma respectivă rămâne statului.

Prevederea 2% este un mecanism de transparenta fiscala prin intermediul caruia contribuabilii persoane fizice pot sa directioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie), conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal.

Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit.

Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta!

Puteti astfel decide catre cine merg 2% din impozitele dvs. in loc sa lasati Statul sa hotarasca!

Dacă sunteţi persoană juridică
Conform dispoziţiilor legale, contribuabilii care efectuează sponsorizări si/sau acte de mecenat, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, daca sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiii:
a) sunt în limita a 3 la mie din cifra de afaceri;
b) nu depăşesc mai mult de 20%, din impozitul pe profit datorat.
 

Descarcati si completati formularul 230

Pentru pensionari: descarcati si completati formularul 230